Studiegroep

Mobile app ontwikkeling met Xamarin

Deze studiegroep wordt georganiseerd door: m50sch

Over deze studiegroep

Iedere maker die geïnteresseerd is in digitale/IoT ontwikkelingen, zou in staat moeten zijn om mobiele apps te ontwikkelen. Daarom is deze studiegroep in het leven geroepen. Ook met de gedachte “twee weten meer dan één!”. Elkaar helpen om een ontwikkeling op gang te brengen of om nieuwe terreinen gezamenlijk te verkennen!

Wat is Xamarin?


Xamarin is een Interactive Development Environment (IDE) voor de ontwikkeling van mobiele apps voor Android en IOS. De ontwikkelomgeving draait binnen Microsoft Visual Studio en is gratis te downloaden Dus géén kosten te om te beginnen!

Activiteiten

De studiegroep Xamarin is er op gericht om gezamenlijk deze IDE-omgeving te verkennen, ermee om te leren om gaan en dan een eerste app te ontwikkelen. Het idee voor de avond is om eerst gezamenlijk de bijbehorende video te bekijken, te bespreken en dan de voorbeelden gezamenlijk uit te voeren.

Het aantal plaatsen is beperkt! Wil je meedoen, schrijf je dan direct in voor de volgende bijeenkomst. Zie hiervoor de lijst van komende bijeenkomsten hiernaast. De bijeenkomsten vinden plaats in het Koorenhuis, Prinsengracht 27

Wat heb je nodig?

We verwachten van de deelnemers dat ze een laptop bij zich hebben en dat ze een basiskennis programmeer-ervaring hebben(bijvoorbeeld PHP, Javascript, C).

Er is geen vast aantal bijeenkomsten, we gaan door zolang er animo is! Voor deze studiegroep vragen we een vrijwillige bijdrage van €5,50. Bestemd voor zaalhuur en verdere ontwikkeling van deze studiegroep.

What zijn studiegroepen? 

In een studiegroep komen we bij elkaar om samen over een onderwerp te praten, kennis te delen, elkaar te ondersteunen, te proberen en iets nieuws te realiseren. 

Komende bijeenkomsten

Er zijn nog geen bijeenkomsten gepland.